In 2017 kan alles gebeuren

Er zijn geen zekerheden meer. Peilingen kloppen niet, logica is zoek op politiek vlak en nu zou zelfs blijken dat de Titanic niet enkel door de ijsberg zonk maar door een brand. Jawadde. 
Ook op persoonlijk vlak heb ik geen zekerheden. Geen job, thuiswonend, geen relatie en vrienden die ook nog overal rondzwerven voor zich te settelen. De enige zekerheid is dat mijn ouders me onvoorwaardelijk graag zien en dat dit eind 2017 ook nog zo zal zijn. Al de rest is veranderlijk. 

Het zorgt enerzijds dat ik weinig motivatie heb om 's morgens uit mijn bed te komen. Maar om het met de woorden van Radio 2 te zeggen: Niets is zeker, maar alles komt goed. Dus er is hoop. En wel hierom:

Als niets zeker is, dan is alles mogelijk. Dus laat 2017 het jaar zijn waarin alles kan. Ik werd het afgelopen jaar fan van baby's. En zelfs een kat veroverde een plaatsje op mijn schoot. Laat het even doordringen: ik, Jasmien, met een kat op mijn schoot. Er zijn dus effectief geen zekerheden meer. 

Het gevaar van de post truth is dat we niet meer rationeel maar enkel nog emotioneel denken. Als dit echter de motivatie is om nieuwe dingen te proberen, om YOLO te gaan, dan is dat geen probleem lijkt me. 

Dus laat 2017 het jaar zijn waarin alles mogelijk is. Het is ongelofelijk eng als er geen zekerheden zijn. Het is ongelofelijk bevrijdend dat er geen beperkingen zijn. You will fail, you will score, but in the end, you'll be you. Om nog maar es een quote van een ander te ontlenen: just do it. Everything is possible. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *