The challenge of 100 films

Ik blogde er niet eerder over omdat ik niet wist in welke mate ik in het plan zou volharden. Maar we zijn 8 maart en ik zit op schema. Ik zit zelfs nog een beetje voor op schema, hoewel dat des zomers wellicht zal veranderen. Honderd films kijken op een jaar tijd. En ik zit aan een twintigtal. Mooi zo. 

Ik moet er niet per se honderd zien, het is eerder dat ik een bepaalde honderd wil gezien hebben tegen 31 december 2017. Ik zag al 573 films in mijn leven, waarvan er toch enkele ook op de lijst van honderd stonden. Ingewikkeld hé? Alé, ik herinnerde me er 573. Disney en romantische komedies wellicht aan de leiding. Maar welke honderd wil ik tegen eind dit jaar gezien hebben?

 

De honderd mooiste films uit de geschiedenis. Volgens degene die dit boek maakte toch. Het begon met Greed uit 1924 en gaat door tot Lord of The Rings van 2001. Dat is mede omdat ze per locatie staan, eerst Amerika, laatst Australië. 

Zo keek ik deze week al een stukje uit La dolce vita, de eerste episode van Star Wars en ben ik nu bezig aan Once upon a time in the West. Ik moest vorige week wat inhalen, toen keek ik amper iets. Nu ik een gewoon werkleventje heb, kan ik 's avonds weinig meer bewerkstelligen na het eten dan mij in de zetel ploffen en een filmpje kijken. 

Het moeilijke is de hele oude zwart-witfilms en de superlange die niet helemaal mijn ding zijn. Daarom weet ik ook niet of ik aan honderd zal geraken. Het is echter geweldig dat ik buiten mijn comfortzone treed. Ik ontzie mij bijvoorbeeld The Shining, maar je moet die toch ooit es gezien hebben!? Ook Star Wars had ik nooit uit vrije wil gekeken. 

Ik heb ondertussen ook een documentaire over de geschiedenis van film. Nog geen idee of het de moeite is, maar de kritieken op deze 15 uur durende serie zijn alvast veelbelovend. Ja, het interesseert me wel, de filmwereld. 

Goed, dit was de update; als je eens met mij over films wil praten, graag.
Als deze blog op niets trekt, jammer, ik heb geen zin om meer moeite te doen na 8u wel heel hard mijn best te doen om goed te schrijven. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *